zaterdag 12 juli 2014

Recept Ovenschotel spinazie, kip, champignons, Philadelphia



 
 
Een heerlijke ovenschotel die toch licht en zomers is door gebruik van spinazie en kip.
Wil je het wat meer winters maken, dan gebruik je gewoon prei en gehakt :-)

 
Ingrediënten  voor 6 personen
 
- 500 gram aardappels schijfjes (voorgekookt)
- 750 gram verse spinazie (diepvries zal ook wel gaan)
- 3 kipfilets
- 200 gram spekblokjes
- bakje champignons
- bakje Philadelphia (ik gebruikte bieslooksmaak)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- kruidenboter
- 9 eieren
- bakboter
- 2 dl kookroom
- 300 gram geraspte kaas
- zout/peper
- kerriepoeder
 
Voorbereiding;

- Laat de spinazie slinken in een wok en laat deze daarna goed uitlekken
- kook 4 eieren in 8 minuten hard
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Snijd de champignons in plakjes
- Snijd de uien in stukjes
- Snijd de knoflook fijn
 
 
 
Bereiding;

- Hak de spinazie fijn
- Bestrooi de kip met peper/ zout en kerriepoeder
- Bak de kipblokjes in een wok met bakboter en een flinke klont kruidenboter, lichtbruin
- Bak in een koekenpan de champignons en knoflook in bakboter en kruidenboter, lichtbruin en voeg ze bij de kip
- Bak daarna in het overgebleven vet, de uien glazig en voeg deze ook bij de kip
- Bak de spekblokjes bruin en voeg deze ook bij de kip
- Roer de Philadelphia door het kipmengsel en voeg, als de Philadelphia "gesmolten" is, de spinazie toe.
- Neem de wok van het vuur

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- Kluts de overige 5 eieren met de kookroom en ongeveer de helft van de geraspte kaas en wat peper en
   zout.
- Roer ongeveer de helft door het spinazie/kipmengsel
- Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de aarappelschijfjes
- Verdeel het spinaziemengsel over de aardappelschijfjes
- Giet hierover de rest van het eiermengsel.
- Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas
 


 - Ongeveer 30 minuutjes op 200 graden
- Garneer met plakjes hardgekookt ei
 


      * Eet smakelijk * :-)
 
 


 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen