maandag 7 juli 2014

Recept Caprese "speciaal" van de BBQ (oven kan ook ;-)

 
Hmmm , "gewone" Caprese is natuurlijk al heerlijk, maar deze Caprese Speciale is echt overheerlijk!!
 
 
 
 
Hier het recept voor twee smaakjes ;
 
Ingrediënten;
 
- 2 vleestomaten
- 1 grote bol mozzarella
- stuk gerookte kipfilet
- paar basilicumblaadjes
- rode pesto
- groene pesto
- 1 bos uitje
- peper/zout
- olijf olie
- 2 stukken aluminiumfolie met de glimmende kant boven
 
 
Voorbereiding;
 
- Zet de tomaten op hun kop en snijd "plakken" in, maar niet helemaal doorsnijden.
- Leg de tomaten op een stuk aluminiumfolie
- Snijd de mozzarella in plakjes en bestrooi ze met wat peper en zout
- Snijd het bos uitje in ringetjes
- Snijd de gerookte kipfilet in plakjes
 
 
 
Bereiding ;
 
- Smeer de snedes van 1 tomaat in met rode pesto, en van de andere tomaat met groene pesto
- Stop in de snedes van de rode pesto tomaat om en om een plakje gerookte kip en mozzarella.
 
- Stop in de snedes van de groene pesto tomaat een blaadje basilicum
- Stop er daarna een plakjes mozzarella tussen
 
- Bestrooi de tomaten met wat bos ui, peper en zout en een scheutje olijf olie
- Vouw de aluminiumfolie goed dicht tot een pakketje
 
- Ongeveer 20 minuutjes op de barbecue of  15 minuutjes op 200 graden in de oven.
 
 
 
* Eet smakelijk, Buon appetito :-) *
 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen