dinsdag 24 juni 2014

Recept Penne al Forno , oftewel lang gezegd "Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus en Mozzarella uit de oven ;-)"

 
Heerlijk Italiaans gerecht, waar klein en groot van smullen.
Op het internet gaan diverse recepten de ronde, dit is zoals wij hem het lekkerst vinden.
Hmmm, ik heb zin in vakantie ;-)
 
 

Ingredi├źnten 5 personen

Voor de gehaktballetjes ;

- 1 kilo gehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- paneermeel
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1  vers salie blaadje
- 2 verse basilicumblaadjes
- 3 verse stengels bieslook
- peper/zout
- olijf olie
- klontje bakboter

Voor de saus ;

- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 pakje tomato frito
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- pakje spekblokjes 200 a 250 gram
- bakje champignons
- tl gedroogde rozemarijn
- tl gedroogde oregeno
- 2 verse salie blaadjes
- 5 verse basilicumblaadjes
- 5 sprietjes verse bieslook
- half glas rode wijn
- peper/zout
- olijf olie

En verder ;
- 500 gram penne (of andere holle pasta)
- 3 a 4 bolletjes mozzarella
- verse basilicum
- 1 bosuitje
- geraspte parmezaan
 
 
 
Voorbereiding gehaktballetjes ;
 
- Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn
- Fruit de ui en knoflook in wat olijf olie glazig en laat ze dan afkoelen
- Hak de salie en basilicum fijn en knip de bieslook in ringetjes
 
Bereiding gehaktballetjes ;
 
- Vermeng het gehakt met het ei, de paneermeel, de kruiden, ui en knoflook.
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Draai balletjes ter grootte van een golfbal
- Neem een grote braadpan met deksel
- Verhit de olijf olie en het klontje bakboter
- Bak de balletjes rondom bruin, laat ze zachtjes pruttelen tot de saus klaar is
 
Voorbereiding saus ;
 
- Hak de salie en de basilicum fijn
- Knip de bieslook in ringetjes
- Snijd de ui in blokjes
- Snijd de knoflook fijn
- Snijd de champignons in plakjes
 
Bereiding saus ;
 
- Bak in een koekepan oid de ui en de knoflook glazig in olijf olie
- Voeg de spekblokjes en de champignons toe en bak deze bruin
- Blus af met de rode wijn en laat deze bijna verdampen
- Voeg de tomatenblokjes, tomato frito en de tomatenpuree toe
- Voeg de kruiden toe
- Peper en zout naar smaak toevoegen
- Giet de saus bij de gehaktballetjes en laat ongeveer 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
 
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de mozzarella in dikke plakken
- Snijd het bosuitje in ringetjes
- Verwarm de oven op de grilstand voor op 200 graden
 
- Doe de penne in een ingevette ovenschaal
- Giet de saus met de gehaktballetjes over de penne
- Verdeel de mozzarella over de pasta en bestrooi met wat parmezaan
 
- Gril ongeveer 10 minuutjes tot de mozzarella gesmolten is
- Garneer met blaadjes basilicum en de bosui
 
* Eet smakelijk, Buon appetito :-) *





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen