dinsdag 10 juni 2014

Recept Griekse tomatenrijst

 
Deze tomaten "rijst" past bij zoveel lekkere recepten, zoals de Tzaziki , de Souvlaki en de Gevulde paprika's, ennnn, jong en oud smullen ervan.
In het echie horen er geen champignons in, maar omdat wij champignons toch wel erg lekker vinden, doe ik ze er gewoon lekker doorheen.
Enne, het smaakt superlekker hoor ;-)
 

 
 
 
Ingrediënten 6 personen
 
- Zak Makarnasi (bv Turkse winkel, of de Vomar)
- Bakje champignons
- 2 blikjes tomatenblokjes
- blikje tomatenpuree
- potje kippenbouillon (incl kippenvlees)
- 5 knoflooktenen
- 3 uien
- half pak (diepvries) doperwtjes
- peper, zout, peperselie, oregano
- olijf-olie
 
Voorbereiding
 
- Snijd de champignons in plakjes
- Snijd de uien in stukjes
- Snijd de knoflook fijn
 
 
 
Bereiding
 
- De uien en de knoflook in flink olijf-olie glazig fruiten
- Champignons toevoegen en lichtbruin bakken
- Tomatenpuree en tomatenblokjes toevoegen
- Kippenbouillon en ongeveer 2 kopjes water toevoegen.
- De doperwtjes en de zak makarnasie toevoegen.
- Op smaak maken met de kruiden en peper en zout.
- Ongeveer 20 minuten laten pruttelen onder af en toe roeren
 
 
 
Kali orexi :-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten