dinsdag 10 juni 2014

Recept Griekse Souvlaki van de grill of BBQ


Door het warme weer hier in Nederland, maak ik, als we niet Barbequen, steeds vaker Meditteraans eten.
Heerlijk om steeds die vakantie- sfeer te proeven ;-)
Dit recept van Souvlaki is erg geliefd hier, samen met de Tzaziki en Tomatenrijst .
Ik maak het eigenlijk altijd met kip, maar je kunt het ook met Lams of Rundvlees maken.
 
 
 
Ingrediënten 6 personen
 
- 1 kilo kip
- 1 bouillonblokje kip
- 1 rode ui
- 3 knoflookteentjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- Tijm -  halve eetlepel vers, of halve theelepel gedroogd
- Oregano - eetlepel vers, of theelepel gedroogd
- Dille -  halve eetlepel vers, of halve theelepel gedroogd
- versgemalen peper en zeezout
- Sate-prikkers
 
Voorbereiding
 
- Doe het bouillonblokje in een ruime pan water en breng aan de kook.
- Kook de kip voor ongeveer 15 minuten.
- Afgieten en afspoelen met koud water, en verder af laten koelen
 
- De sate-prikkers in water leggen om te weken.
 
- De rode ui in stukjes snijden
- De knoflookteentjes fijn snijden
- De kip in blokjes snijden.
 
- In een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, ui en de kruiden door elkaar mengen.
- De kipblokjes erdoor roeren en twee uur laten marineren in de koelkast
 
 
 
Bereiding
 
- De kipblokjes aan de sate-prikkers rijgen.
- Gril de kipspiesen ongeveer 5 minuten op een grill of rooster ze op de Bbq tot ze lichtbruin zijn.
 
 
 
Kali orexi :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten