donderdag 19 juni 2014

Recept gemarineerde Gamba's in ontbijtspek van de BBQ


Hoewel het op het moment niet echt lekker weer is om de Barbecueën wil ik dit recept toch ff met jullie delen.
Deze gamba's zijn waanzinnig lekker, het weer zal dat ook wel weer worden, dus kan je het recept maar alvast op zak hebben ;-)



 

Ingrediënten voor 4 personen
 
- ongeveer 20 rauwe Gamba's
   ( De Lidl heeft zakken met rauwe Gamba's die al onthoofd en ontdarm zijn, hierin zitten er ongeveer 30, maar omdat die uitverkocht waren had ik een doos uit de diepvries van Klaas Puul, hierin zaten er 18 )
- 2 knoflookteentjes
- ontbijtspek (zoveel plakjes als dat je Gamba's hebt)
- 6 eetlepels olijf olie
- 1 eetlepel citroensap
- peper/ zeezout
- chilipoeder
- oregano
 
Voorbereiding
 
- Pel de Gamba's, verwijder de darm en spoel de Gamba's af met koud water.
   Goed uit laten lekken in een vergiet.
- In dit filmpje van Allerhande kun je goed zien hoe je garnalen pelt Klik hier 

 
 
Als je een zak Gamba's van de lidl hebt, hoef je alleen het schaaltje nog maar te pellen.



- Pers de knoflookteentjes, meng de knoflook met de olijf olie, peper/zout, chilipoeder, oregano en citroensap.
-Schep de Gamba's door de marinade en laat afgedekt in de koelkast zo'n 4 uur marineren
 


Bereiding
 
- Haal de garnalen uit de marinade en laat ze uitdruipen
- Rol om elke Gamba een plakje ontbijtspek
- Rijd de Gamba's aan grote spiezen en rooster ze ongeveer 3 minuten per kant.
 

* Eet smakelijk......

(recept uit het boek "Barbecueen)
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen