maandag 16 juni 2014

Recept Cannelloni met Spinazie, gehakt en Ricotta


Je moet geen haast hebben of een beetje ongeduldig zijn op het moment dat je Cannelloni  gaat maken, want tis ffies een klusje maar dan heb je ook wel iets heul errug lekkurs op tafel staan.


Ingrediënten voor 5 personen
 
Saus;
 
- 2 uien
- 4 knoflookteentjes
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 pakje tomato frito
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 glas witte wijn (ik gebruikte Cannei)
- olijf olie
- peper/zout/
- Italiaanse kruiden

Cannelloni;
 
- 18 Cannelloni (iig verkrijgbaar bij de Makro)
- 500 gram rundergehakt
- bakje champignons
- zak spinazie a 600 gram
- 3 teentjes knoflook
- bakje Ricotta a 250 gram
- Geraspte Parmezaan
- olijf olie
- Peper/zout'
- Italiaanse kruiden
 
Bereiding
 
Saus;
 
- Allereerst maak je de saus, zodat deze lekker kan pruttelen terwijl je de cannelloni en de vulling maakt.
- Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn.
- Fruit ze in olijfolie glazig en blus af met het glas witte wijn.
- Laat de witte wijn bijna verdampen en voeg de tomatenblokjes, tomato frito en tomatenpuree toe.
- Op smaak maken met peper/zout en Italiaanse kruiden
- Deksel schuin op de pan, en af en toe ff roeren


Cannelloni;
 
- Een pan water aan de kook brengen en zodra het water kookt de cannelloni toevoegen en ongeveer 3 minuutjes laten koken.
- De Canneloni afgieten, afspoelen met koud water en daarna goed laten uit lekken.
- Daarna van elkaar afleggen, anders gaan ze aan elkaar plakken en scheuren ze als je ze van elkaar afhaalt
 
Spinazie;
 
- De spinazie , handje voor handje , wokkend laten slinken.
- Goed uit laten lekken in een zeef.
 
De Vulling;
 
- De ui in blokjes snijden
- De knoflook fijn snijden
- De champignons in plakjes snijden (als je grote champignons hebt, deze eerst halveren anders passen ze niet in de cannelloni)
- De ui en de knoflook in olijfolie glazig bakken
- De champignons toevoegen en lichtbruin bakken
- Daarna het gehakt toevoegen en rul bakken.


- Ondertussen de spinazie fijnhakken en de oven op 200 graden voorverwarmen
 
- Als het gehakt rul is, de spinazie toevoegen en het husseltje nog een minuut of twee bakken.
- Daarna het vuur uit en  de ricotta door het mengsel roeren.
- Dit husseltje iets laten afkoelen, anders brand je je vingers ;-)


- Dan het lastigste klusje, de cannelloni vullen :-s
- Ik heb het geprobeerd met een spuitzak, maar dat ging niet, dus ik deed dit met een dessertlepeltje wat net in een cannelloni rolletjes paste
 
- Vervolgens verdeel je de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal
- De cannelloni rolletjes op de saus leggen
- De overige saus over de cannelloni gieten en dan ruim bestrooien met de geraspte kaas.
 
- Ongeveer 20 minuutjes in de oven.
 
 
Ennnn.............. Eet smakelijk! Buon appetito!









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen