donderdag 5 juni 2014

Recept Bami Goreng


Echt onwijs lekker Bami Goreng recept, wat door mixen met matchen ontstaan is.
Heerlijk met de Chinese vijf kruiden speklapjes , of met sate of noem maar op.



Ingrediënten voor 5 personen
 
- Pak Mie nestjes
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- zak bami groente ( zo'n 600 gram)
- 250 gram garnalen
- 2 speklapjes
- pakje hamblokjes
- 1 theelepel trassi
- 3 eetlepels Ketjap Manis
- 3 eetlepels Ketjap Asin
- 1 a 2 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 bouillon blokjes
- 2 eieren
- olie
- peper/zout
 
Voorbereiding
 
- Kook de Bami in een pan water met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking
- Afgieten in een vergiet, afspoelen met koud water en goed uit laten lekken.
- Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn
 
Bereiding
 
- De eitjes met wat peper en zout klutsen en bakken in een koekenpan, en in reepjes snijden.
- Olie in de wok en fruit de uien en de knoflook glazig.
 
- Voeg de trassi toe, GEEN PANIEK, dit stinkt namelijk verschrikkelijk!!!
   De stank zal snel wegtrekken en heeft geen invloed op de smaak, sterker nog, zonder trassie
   zal deze bami zijn lekkere smaakje niet hebben ;-)
 
- Voeg de garnalen, speklapjes en ham toe, even lekker aanbakken.
- Daarna de groentes toevoegen en even mee laten bakken
*  Ondertussen zal je de trassi bijna niet meer ruiken ;-) *
- De bami toevoegen en goed omscheppen.
- Ketjap, peper/zout en suiker toevoegen.
- Het bouillonblokje verkruimelen en door de Bami roeren.
- Ongeveer 10 minuutjes bakken en als laatste de ei-reepjes erdoor roeren
 
 
* mànmàn chi  oftewel eet smakelijk *
 
 


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten