maandag 2 juni 2014

Recept Gevuld Turks brood van de BBQ.

 
We hebben de barbecue de laatste weken al een paar keer aangestoken.
Wat hier een geliefd bijgerecht is, is gevuld brood van de BBQ.
Ik gebruikte een Turks brood, maar je kunt ook een ander brood vullen, gewoon wat je lekker vindt :-)
 
 
 
Ingrediënten
 
- Turks brood
- Italiaanse ham
- Feta
- blikje tomatenblokjes
- 2 knoflookteentjes
- 1 rode ui
- handje verse peterselie
- Provençaalse kruiden
- peper/zout
- olijfolie
- Geraspte kaas
- stuk aluminiumfolie met de glimmende kant boven
 
Bereiding
 
- Snijd de Feta in blokjes, de knoflook heel fijn en snipper de rode ui.
- Laat het blikje tomatenblokjes uitlekken in een vergiet.
- Prak de tomatenblokjes met een flinke scheut olijfolie en roer de ui, de knoflook en de peterselie
  erdoor.
- Maak op smaak met peper/zout en de Provençaalse kruiden.
 
- Leg het brood op de aluminiumfolie.
- Snijd de Italiaanse ham in stukken
- Maak met een mes inkepingen in het brood.
- Doe een stukje ham en een blokje Feta in de inkepingen.
- Giet het tomatensausje over het brood.
- Bestrooi met geraspte kaas
- Vouw de folie dicht en plaats het pakketje ongeveer 15 minuten op de BBQ.
 
---  Eet smakelijk ---
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten