zondag 25 mei 2014

Recept Pasta aglio e olio met gamba's


Hmmm, je waant je ff op vakantie in een Mediterraans land als je dit gerecht op tafel hebt staan :-)
Mn kids, die niet echt fans van garnalen zijn, vragen toch regelmatig om deze pasta.
Het recept heb ik zelf in elkaar geflanst, ooit, door een beetje van dit en een beetje van dat samen te voegen.
 

Ingrediƫnten voor 4 personen

Voor de pasta ;
- pak spaghetti
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- kopje verse peterselie
- olijfolie
- geraspte Parmezaanse kaas

Voor de gamba's ;
- 500 gram gamba's
- Verstegen mix voor scampi's en garnalen
- blikje tomatenblokjes
- klein blikje tomatenpuree
- pakje tomato frito
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- half kopje verse peterselie
- bekertje creme fraiche
- visbouillon blokje
- 125 ml witte wijn

Bereiding

Pasta ;
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak en laat hem uitlekken.
  Bak de knoflook glazig in de olijfolie.
  Voeg de peterselie toe en roer daarna de spaghetti erdoor. Klaar ;-)

Gamba's ;
- Marineer de gamba's met de Verstegen mix.
- Bak de knoflook in de olijfolie, voeg de gamba's toe en bak ze snel rondom lichtbruin.
- Blus af met de witte wijn, en laat die voor de helft verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de tomato frito toe en verkruimel het visbouillon blokje
   erdoor.
- Rustig aan de kook brengen en even een paar minuutjes laten pruttelen.
- Voeg de peterselie en de creme fraiche toe, breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.....

   Eet smakelijk :-)


 
 

 

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen