woensdag 28 mei 2014

Recept Mediterraans Visje van de BBQ (kabeljauw)


Zondag, voordat het noodweer zou worden, hebben wij nog even heerlijk de barbecue aangegooid.
Ik had twee kabeljauwfilets in de koelkast liggen, en heb zomaar iets in elkaar geflanst.
Het resultaat was echt een heeeerlijk visje.



Ingrediënten voor twee visjes

-  2 kabeljauwfilets
-  2 tomaten
-  1 rode ui
-  1 knoflookteen
-  half kopje verse peterselie
-  versgemalen zeezout/ peper
-  Bruschetta kruidenmix (ik heb zo'n Italiaans kruidencarrouseltje van de Xenos)
-  olijfolie
- 1 of 2 stukken aluminiumfolie met de glimmende kant boven

Bereiding

- Snijd de tomaten in plakjes, de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn.
- Leg de kabeljauwfilets op de aluminiumfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Verdeel de plakjes tomaat, de uienringen en de knoflook over de filets.
- Strooi de peterselie over de filets, en een beetje van de Bruschetta mix, pas op dat je daarvan niet
  teveel gebruikt!
- Giet een scheut olijfolie over de filets en vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketjes.
- Plaats ongeveer 20 minuutjes op de BBQ

    Eet smakelijk, enne tel je vingers even na :-p
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten