dinsdag 20 mei 2014

Recept Asperges met pasta, zalm en garnalen uit de oven



Eigenlijk heeft dit recept bijna niets meer met het orignele asperge eten te maken.
Je kunt het ook prima zonder asperges maken, of met een andere groente bijv. broccoli.
Maar dit recept is zo verrukkelijk!!!
Zelfs mijn kinderen, die geen asperges lusten, aten hun vingers er bijna bij op ;-)



Ingrediƫnten voor 6 personen

- 1 Kilo witte asperges
- 1 courgette
- 1 paprika
- 500 gram Fusilli
- Moot zalm op de huid
- 300 gram roze gepelde garnalen (diepvries)
- Verstegen mix voor scampi en garnalen
- Sausmix voor lasagne
- 250 ml slagroom
- geraspte kaas
- peper, zout
- olijfolie
- klontje boter
 
Voorbereiding
In het originele recept ( aspergecentrum) gebruikt men een groot blik zalm.
Ik heb echter verse zalm en garnalen gebruikt...

- Asperges schillen en in stukjes van 2 cm snijden.
- Courgette in blokjes snijden.
- Paprika in blokjes snijden.
- Zalm en garnalen bestrooien met de mix van Verstegen en besprenkelen met olijfolie


Bereidingswijze
- De asperges, courgette paprika en fusilli in een grote pan met water en een klontje boter aan de kook brengen.
Ongeveer 10 minuten laten koken, daarna goed laten uitlekken.

- Oven voorverwarmen op 200 graden

- De zalmoot en garnalen in aparte koekepannen bakken,

- De sausmix voor lasagne maken, ipv melk, slagroom en water gebruiken.

- De ovenschaal invetten.
- Zalm van de huid halen.
- De groenten in de ovenschaal doen en de zalm en de garnalen erdoor mengen.



 - De sausmix erover verdelen, en bestrooien met geraspte kaas.
( Ik gebruikte geraspte kaas voor Pasta van Vergeer, en de laatste 10 minuten strooide ik er nog wat geraspte kaas Gratin over van Vergeer)

- 30 a 40 minuten op 200 graden.


Njammie, eet smakelijk :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten